Eén van de grootste kritieken die de populaire Logitech G5-muis kreeg, was het ontbreken van een tweede duimknop, zoals dat bij de MX518 was. Het verbaast dan ook niet dat de MX518 ook vandaag nog erg goed verkoopt.

Maar dat euvel heeft Logitech nu verholpen met een herziene versie van haar G5-muis, en dat zonder een nieuwe naam of al te veel media-aandacht. Het enige dat op de nieuwe feature van de muis duidt is het ‘now with two buttons’-logo op de doos van de 2007-versie. Ook de prijs van de muis zal verraden met welke versie je te doen hebt. De prijs van de originele G5 is verlaagd naar 45 dollar, voor een herziene G5 betaal je nu 60 dollar.

Links de nieuwe G5 met de extra duimknop, rechts de originele G5

Behalve wat kleine aanpassingen aan het design van de muis en de extra duimknop is ook het oppervlak van de muis lichtelijk veranderd, de bovenkant van de muis is namelijk niet langer glad. Door het gebruik van deze nieuwe textuur moet een betere grip gegarandeerd worden. Verder is alles bij het oude gebleven. Je kunt dus nog steeds rekenen op een 2000 dpi laser die on-the-fly aanpasbaar is, net als op het aanpasbaar gewicht van de muis, en ook de gevlochten USB kabel is weer van de partij.