Op het Nederlands kampioenschap mobielwerpen heeft de Groningse Gerben Kiffen het Nederlandse record verbroken. Hij gooide zijn mobieltje 78,2 meter ver, terwijl het oude record op 77,3 meter stond.

Bovendien kon Kiffen zijn mobieltje maar liefst drie meter verder gooien dan de tweede in de eindstand. Er was ook een WK voor vrouwen, waar de Rotterdamse Farah el Ajraridi won. Zij gooide haar mobieltje nog niet half zo ver als haar mannelijke collega, zo’n 34,1 meter, maar dat bleek genoeg om te winnen.

In de categorie freestyle won de Utrechtse Taco Cohen, hij kon zijn mobieltje weggooien vanuit een handstand. De drie Nederlandse kampioenen zijn meteen afgereisd naar Finland, waar ze zaterdag deelnamen aan het WK.

Dat WK werd volledig gedomineerd door de Finnen. Tom Huotari won het kampioenschap met een verbluffende 89,62 meter, dat was dertien meter verder dan zijn dichtste achtervolger. Bij de vrouwen won de Eija Laakso met 44,49m. De Nederlandse Farah el Ajraridi verbeterde haar prestatie van het NK, zij werd tweede met 42,06m.

[center]Gerben Kiffen in actie op het NK mobielwerpen[/center]