min

Tags in dit artikel

, ,

Vorige week stond in Denemarken de Medion MD 96290 bij de Aldi te koop. Op zich niets vreemds, maar Medion heeft inmiddels een waarschuwing afgegeven voor deze laptop: een groot gedeelte zou namelijk al voor verkoop met een virus geïnfecteerd zijn.

Medion Denmark wijst gebruikers van de MD 96290 door middel van een PDF bestand op haar site erop dat sommige laptops geleverd zijn met een virus. Het betreft hier het boot-sector virus "Stoned Angelina". Het apparaat was vorige week inclusief virus te koop in Denemarken.

Ook Aldi Denemarken zelf heeft gereageerd. Er is vanaf nu op de website een waarschuwing te vinden waarin de klanten attent gemaakt worden op deze bedreiging. Verder is te lezen hoe men "Stoned Angelina" kan verwijderen en hoe de notebook geoptimaliseerd kan worden. Voor eventuele verdere ondersteuning verwijst Aldi klanten door naar de Medion helpdesk.

Volgens Medion zijn niet alle systemen geïnfecteerd en is het virus met moderne software redelijk eenvoudig te verwijderen. Nadat de verkoop ook in Duitsland gestart is, heeft PC-Welt de notebook aan grondige tests onderworpen. Op het testsysteem was geen virus aanwezig. Er zijn echter wel al op verschillende forums berichten verschenen dat virusscanners op de nieuwe systemen meteen alarm sloegen.