2min Devices

Intel’s antwoord op AMD’s Fusion

Intel zegt geïntegreerde graphics drastisch te gaan verbeteren. Binnen 2 jaar zullen geïntegreerde videokaarten tien keer zo snel zijn als vandaag de dag. In 2010/2011 moet dit nog eens tien maal versneld worden. Dit maakte Intel bekend op het Intel Developer Forum.

Intel’s antwoord op AMD’s FusionNu worden de IGP’s (Integrated Graphics Processor) nog gemaakt met een 90nm procédé en zijn ze geïntegreerd in de northbridge. Volgens Intel zat het probleem vooral bij de integratie in de northbridge. In 2009 zullen IGP’s en processors op hetzelfde productieprocédé gemaakt worden, namelijk 45nm.

De Nehalem, de opvolger van de Penryn (die op zijn beurt weer de opvolger is van de huidige Core 2 Duo) heeft een hele flexibele architectuur. Hierdoor kan er een IGP als core gebruikt worden zonder dat het de rest van de chip beïnvloedt.

Dit is goed nieuws voor systeembouwers, laptopgebruikers en iedereen die af en toe spelletje wil spelen. De huidige IGP’s kunnen de meeste nieuwe games niet goed aan. Meestal lijkt het dan ook alsof je naar een diashow aan het kijken bent. Naast dit lijkt ook de beeldkwaliteit van een aantal jaar terug te zijn.

Een tienvoudige verbetering zal de nieuwste games dan ook speelbaar maken, de framerates gaan van 4~5 naar 40~50 per seconde. Helaas voor Intel staat de ontwikkeling van games ook niet stil, dus die zullen tegen die tijd ook weer meer vragen van de videokaarten.

Bron:The inquirer