1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De verkoop van de processoren heeft een groei van 14,3 procent meegemaakt, met een omzet 7,95 miljard dollar. Dit heeft het onderzoeks bedrijf IDC gemeld. AMD heeft hiervan geprofiteerd en 0,4 procent meer marktaandeel gewonnen, Intel heeft 0,4 procent verloren op het marktaandeel.

De processoren die verkocht zijn hebben de omzet laten groeien met 14,8 procent, terwijl er maar 14,3 procent meer processoren zijn verkocht. Dit zou wijzen op een lichte toename van de gemiddelde prijs. De trend die hieruit gevolgd kan worden is dat consumenten betere systemen kopen in plaats van goedkopere systemen. Dit zou komen om Windows Vista beter te kunnen draaien. Bij de laptops worden nog steeds de meeste processoren verkocht. Dit segment heeft dan ook de meeste groei geboekt, en groeide met 26,4 procent. De desktop- en servermarkt groeiden eveneens, met respectievelijk 7,7 en 4,6 procent.

AMD heeft in het derde kwartaal iets aan marktaandeel gewonnen en kwam uit op 23,5 procent, een stijging van 0,4 procentpunt. Intel verliest 0,4 procentpunt maar blijft koploper met 76,3 procent marktaandeel. AMD heeft het meest gewonnen op de mobiele- en servermarkt. Op de mobiele markt steeg AMD’s aandeel met 1,9 procentpunt naar 18,9 procent en bij de serverchips met 0,7 procentpunt naar 13,9 procent. De verschillen op de desktopmarkt in vergelijking met een jaar geleden zijn volgens IDC te verwaarlozen.