1 min

Tags in dit artikel

,

Een 54-jarige man uit Stadskanaal is urenlang mishandeld nadat hij een date geregeld had via een dateservice. De politie heeft inmiddels vijf mannen en een zeventienjarig meisje opgepakt.

De 54-jarige man was ingegaan op een uitnodiging om langs te gaan bij een meisje dat hij had leren kennen via het internet, dit is een stomme beslissing geweest. Eenmaal aangekomen bij het huis werd hij met een honkbalknuppel tegen zijn gezicht geslagen en vervolgens urenlang mishandeld. De politie vertelt dat de man dacht dat zijn laatste uur geslagen had.

De verdachten hebben tijdens het mishandelen de pincode en bankpas van het slachtoffer weten te bemachtigen, ze hebben vervolgens tweeduizend euro gepint. De man hebben ze in een hoeslaken en gordijn gewikkeld en vervolgens in zijn eigen auto naar Haren gereden. Eenmaal aangekomen in Haren hebben ze hem uit de auto gegooid.

De man heeft toen bij omwonende aangebeld, zij waarschuwde de politie. De politie heeft toen door telefoontjes die de man gevoerd had met het meisje kunnen achterhalen dat de verdachten in Delfzijl wonen, zij zijn vervolgens gearresteerd. In het huis van de verdachten is illegaal vuurwerk en cocaïne aantroffen.