1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op de Turkse website Donanimhaber.com zijn onlangs wat specificaties en foto’s van een 1GB GeForce 8800GT kaart verschenen. Het gaat om een model van de fabrikant Asus.

De specificaties zouden verder onveranderd zijn ten opzichte van de huidige 8800GT kaarten, de GPU core doet zijn werk nog steeds op 600MHz. Het GDDR3 geheugen zou op 900MHz (DDR1800) geklokt zijn en met de GPU communiceren via een 256-bit bus. De klok van de shaders is niet bekend. De kaart kan met de rest van het systeem communiceren via een PCI-e 2.0 slot. Of er SLI ondersteund wordt is niet helemaal duidelijk, daar wordt niets over genoemd. Er wordt wel een foto getoond van de kaart, en daarop is de SLI connector goed zichtbaar. Iets anders dat opvalt is dat het PCB verschilt van de 512MB versie, dat is hier te zien.

Ook wordt er gemeld dat de 1GB versie een 3-fase voeding krijgt die de GPU voorziet van stabiele spanningen terwijl de 512MB 8800GT het moet doen met een 2-fase uitvoering. Om de verdubbeling van de geheugenchips te realiseren moest er wel wat geschoven worden op het PCB. De heatsink voor de VRM’s is wat naar achteren geschoven en de fan-connector is van de binnen- naar de buitenkant gegaan. De koeler is hetzelfde gebleven en het geheugen wordt (zoals het op de foto te zien is) niet meegekoeld door de heatsink.