Abbonee’s die in het bezit zijn van een iLiad eReader, een apparaat waarmee men onder andere boeken mee kan lezen, kunnen voortaan ook op dit apparaat het NRC lezen.

"Er komen steeds meer eReaders op de markt. Nu nog vooral om boeken op te lezen, maar ook voor het lezen van kranten is het een goede, flexibele en vooral mobiele oplossing", zegt Gert Jan Oelderik, directeur-uitgever van NRC Handelsblad. "Met de introductie van ons ePaper abonnement doen wij ervaring op met het digitaal ontsluiten van onze content. Nu via de iLiad en straks via alle soorten en maten eReader-achtigen."

De krant is dagelijks vanaf 15:00 beschikbaar, op zaterdag vanaf 07:00. Wanneer men de krant download duurt dit ongeveer twintig seconden, gemeten met een Wifi-verbinding. Klanten hebben echter wel een speciaal abonnement nodig om toegang te krijgen tot deze uitgave.

NRC wil graag gaan luisteren naar de mening van haar klanten en heeft daarom een forum opgezet. De krant wil binnenkort nog allerlei updates gaan toevoegen, binnenkort moet de krant zich meerdere malen per dag gaan updaten zodat de lezer beter op de hoogte blijft.

NRC Handelsblad heeft gekozen voor een eReader van Nederlandse bodem, de iLaid. Het apparaat maakt gebruik van allerlei technologieën die ervoor zorgen dat de krant ten alle tijden goed is te lezen.

"We zijn zeer verheugd om samen met NRC Handelsblad deze stap te zetten, op basis van onze uitvinding en technologie", aldus Hans Brons, CEO van iRex Technologies, het bedrijf achter de iLaid. "Hiermee voorzien we in de behoefte van de moderne mens die altijd en overal volledig geïnformeerd wil zijn."

SoliDAM zorgt ervoor dat de krant beschikbaar is op de iLaid. Onno Feringa, manager software development van SoliDAM: "We zijn in staat om de uitstraling van de papieren editie op de iLiad reproduceren. Lezers zullen er daarom snel mee vertrouwd zijn."

Huidige leden van het NRC Handelsblad betalen alleen de kosten voor de reader, deze bedragen een slordige vijfhonderd euro. De iLiad in combinatie met een nieuw jaarabonnement op NRC Handelsblad kost een slordige zevenhonderd euro Hierbij ontvangen gebruikers echter ook een USB-stick van 1gb met allerlei eBooks, zoals De Goede Stad van Geert Mak en het E-zien van 2008 van Fokke & Sukke.