Volgens bestuursvoorzitter Nancy McKinstry van informatieconcern Wolters Kluwer is de zakelijke markt al overtuigt van elektronisch lezen door middel van een e-reader. Consumenten lijken er toch wat langer over te doen, want vooralsnog slaan de producten niet aan.

"Wij willen dat onze klanten documenten op elk moment van de dag kunnen raadplegen en aanpassen via welk medium dan ook," aldus McKinstry van Wolters Kluwer. Wolters Kluwer levert juridische, medische en financiële informatie uit aan klanten. De informatie wordt zowel online als op de e-reader weergegeven dan. De informatie moet dus overal bereikbaar zijn.

Wolters Kluwer ziet vooral markt in het online aanleveren van de informatie op de e-reader. Dat is op zich niet een groot verschil met wat de e-reader nu doet. Nu wordt de informatie nog via de computer op het apparaat gezet, maar dat zou natuurlijk ook gewoon via het internet (WiFi of 3G) kunnen. "We hebben producten die op de e-reader gelezen kunnen worden en we staan klaar voor het geval onze klanten om meer vragen."


De technologie staat dus nog in de kinderschoenen. Mede omdat er geen internetverbinding aanwezig is op het apparaat. Die apparaten worden nu echter wel ontwikkeld door bijvoorbeeld Amazon en Sony. De beide apparaten gaan echter geen levenslicht zien buiten Amerika, waardoor er voor Nederland nog geen oplossing is voor dit probleem. De technologie is nog steeds in een prille fase, zowel voor de zakelijke als voor de consumentenmarkt. Daarnaast bieden de readers geen oplossingen aan voor bewerking: "Je kunt nog geen aantekeningen maken in de tekst en niets permanent highlighten."

De verwachting is dat e-reading in ieder geval wel op gaat komen. Deze opmars begint in de educuatiesector, zo voorspelt de topvrouw. Ze stelt dat studenten het mogelijk erg handig vinden om even snel wat door te lezen.