1 min

Tags in dit artikel

,

LG kondigt twee displays met automatische kleurkalibratie aan. De 27- en 32 inch modellen bouwen verder op de bestaande LG UltraFine-productlijn.

Automatische kalibratie stelt grafische professionals in staat om de kleurreproductie van een display gelijk te trekken met de benodigdheden van een project.

Stel dat je voor de klus komt te staan om een poster te ontwerpen, ter presentatie op een whiteboard in een vergaderruimte. Je kent de specificaties van het whiteboard. Met die wetenschap kalibreer je de display waarop je aan het project werkt. Zo ontwerp je met een referentie van de kleuren waarmee het eindresultaat daadwerkelijk tot recht komt. Kleurreproductie verschilt immers per display.

De kalibratiefunctie in LG’s nieuwe modellen (32BP95E de 27BP95E) vergemakkelijkt het proces. Normaliter hangt een grafische professional van specifieke fabrieksinstellingen of third-party software af. LG integreert de functie om gebruiksgemak te bevorderen.

Professioneel gebruik

Kalibratie is ongetwijfeld de onderscheidende factor, maar ook andere specificaties zijn niets om de schouders voor op te halen. Beide modellen bouwen verder op de bestaande UltraFine-productlijn. Dat betekent een slank ontwerp, een OLED-paneel, professionele contrastverhoudingen en een ruim aantal ports.

Het precieze moment van beschikbaarheid is onbekend. LG meldt dat de displays in de nabije toekomst worden gelanceerd.