Een 13-jarige Amerikaanse jongen uit het Brabantse Veghel is woensdagmiddag enkele uren vermist geweest. Door tips van omwonenden kon de jongen echter al snel opgespoord worden en met zijn familie herenigd worden.

De jongen logeerde met zijn ouders bij kennissen in Veghel en raakte omstreeks 14.30 uur vermist. De politie heeft voor de opsporing gebruik gemaakt van sms-alert om inwoners van Veghel via sms op de hoogte te stellen van het feit dat er een jongen vermist was.

Hierop kwamen er al snel enkele tips binnen. Slechts enkele uren later was de jongen dankzij het kordate optreden van een vrouw die in het park aan het Dilleveld liep weer terecht.

Sms-alert is een initiatief waarmee de politie via sms-berichten burgers kan inschakelen als de politie de hulp van de bevolking in een bepaald gebied kan gebruiken. Hieronder valt bijvoorbeeld het opsporen van verdachten, vermiste personen of het identificeren van gevonden personen of lichamen.

Momenteel doen 14 gemeenten in de politieregio Midden- en West-Brabant mee. In 2005 bleek sms-alert al zeer succesvol nadat door de hulp van de burger drie kwijtgeraakte kinderen en enkele dieven opgespoord konden worden.