1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Amber Alert, een dienst die via sms opsporingsberichten verstuurt, wordt voorlopig gratis. Tot eind 2009 worden de kosten betaald door Justitie.

Amber Alert stuurt meestal een sms’je rond als er een kind verdwenen of vermist is. Veel mensen zijn lid van deze dienst, zoals diverse overheidsdiensten. Op die manier is men sneller op de hoogte dat er een kind vermist is. Er kleefde echter een nadeel aan de dienst, het kostte 25 cent om een dergelijk sms’je te ontvangen.

Dat euvel is nu de wereld uit geholpen. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin heeft toegezegd de kosten van de dienst op zich te nemen tot eind dit jaar. De minister stelt dat het sociaal belang van deze dienst te groot is om geld voor te vragen. Netpresenter, het bedrijf achter Amber Alert, is blij met deze oplossing.

Tot nu toe zijn er nog maar twee sms’jes verzonden met Amber Alert, maar de dienst heeft zeker potentie. Netpresenter, het bedrijf achter Alert-dienst, heeft de dienst in november vorig jaar uitgebracht. De kosten worden tot eind 2009 nu vergoed, hoe de dienst hierna zal voortbestaan, is nog niet duidelijk.