1 min

Tags in dit artikel

,

De nieuwe BlackBerry-software maakt het synchroniseren met iTunes mogelijk. De nieuwe software is uitgegeven door het bedrijf achter BlackBerry, Research in Motion, en werkt alleen op DRM-vrije muziek.


Dat laatste kan nog een probleem worden, aangezien de iTunes-store vrijwel alleen muziek verkoopt met een beveiliging erop. Op die manier zou de muziek dus niet in de BlackBerry-apparaten gebruikt kunnen worden.

De synchronisatie is beschikbaar op 32-bit-systemen. 64-bits wordt vooralsnog niet ondersteunt. Anderzijds werkt de software niet op Mac-computers. De software werkt wel op 32-bit-installaties van Windows XP en Windows Vista.

De nieuwe software voor de BlackBerry werkt op de Blackberry Curve, Pearl, en de 8800-series smartphones. Naar verwachting heeft de BlackBerry Bold en touch-screen Thunder de software automatisch aan boord, deze moeten echter nog wel uitkomen.

Apple en Research in Motion lijken een concurrentiestrijd met elkaar aan te gaan. Zo voegt Research in Motion steeds meer entertainment-opties toe aan de BlackBarry en Apple maakt steeds meer zakelijke-toepassingen voor de iPhone.