2min

De eerste active noise-cancelling koptelefoon van KEF is vanaf 13 oktober beschikbaar. Naast hi-fi audio heeft de draadloze Mu7 een heldere microfoon voor telefoongesprekken.

Bestaande klanten kunnen het model vanaf vandaag voorbestellen. Vanaf 13 oktober is de Mu7 algemeen beschikbaar. De verwachtingen zijn hoog. KEF staat bekend om hi-fi speakers, maar het bedrijf heeft nog nooit een noise-cancelling koptelefoon op de markt gebracht.

De koptelefoon bevat een chipset van Qualcomm voor hi-fi audio. De 40mm-driver levert full-range, dynamisch geluid. Naast Bluetooth 5.1 biedt het model een 3,5mm-aansluiting. De koptelefoon is tot 40 uur bruikbaar na een enkele oplaadbeurt. Telefoongesprekken zijn helder dankzij de ingebouwde microfoon.

Active noise-cancelling

De Mu7 draait op active noise-cancelling. Dit betekent dat het model digitale filters en algoritmes gebruikt om omgevingsgeluiden te verminderen. De ingebouwde microfoons monitoren de geluidsgolven van een omgeving. Vervolgens worden de geluidsgolven geanalyseerd en geabsorbeerd.

Het absorberen vindt plaats met een tegengeluid. De koptelefoon stuurt geluidsgolven tegen de geluidsgolven van een omgeving aan. Als gevolg komt het omgevingsgeluid niet bij het oor van de gebruiker binnen. Wanneer je met een vlakke hand tegen een zeegolf aanslaat creëer je hetzelfde effect. Het water spat de andere kant op, net zoals een geluidsgolf.

KEF Mu7

De effectiviteit van active noise-cancelling is afhankelijk van de microfoons en software in de koptelefoon. Wanneer een organisatie als Sony een nieuw high-end model uitbrengt, dan kan je erop rekenen dat de noise-cancelling werkt. In de afgelopen jaren lanceerde Sony meerdere modellen die goed werden gerecenseerd. KEF heeft geen eerdere modellen. De organisatie moet zichzelf met de Mu7 gaan bewijzen.

De kwaliteit van het model is pas te beoordelen wanneer het model beschikbaar wordt, maar we verwachten dat de Mu7 aan de industrienorm voldoet. Eerder dit jaar lanceerde KEF de Mu3, een set oordoppen met active noise-cancelling. De geluidsonderdrukking en audiokwaliteit zijn van hoog niveau. De prijs van de nieuwe koptelefoon is op het moment van schrijven onbekend.

Tip: Review: Sony WH-1000XM4, de beste headphone nu nóg beter