1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft geeft de antipiraterijsoftware Windows Genuine Advantage een facelift door de naam te wijzigen naar Windows Activation Technologies.

Windows Genuine Advantage bestaat uit twee onderdelen: software activeren en verifiëren. Met deze naamwijziging legt Microsoft extra gewicht op het activeren van software en minder op het verifiëren ervan.

Terwijl juist het verifiëren van Windows veel kritiek heeft ontvangen. Het is namelijk voorgekomen dat ten onrechte een Windows-versie als ilegaal werd bestempeld terwijl het gewoon een legale versie betrof.

Overigens zal het Windows Genuine Advantage-merk blijven bestaan in Windows XP. In Windows 7 en Windows Vista wordt het echter wel veranderd naar Windows Activation Technologies, waarbij in Windows 7 ook nog enkele tweaks aan de technologie worden gemaakt.

In Windows 7 zullen gebruikers namelijk meer notificatieberichten ontvangen. Daarnaast is activatie voor grote bedrijven gewijzigd en vereenvoudigd. Echter is niet bekend wat er precies veranderd is.