2min

Tags in dit artikel

, , , ,

The name is Gadget. Inspector Gadget. And I’ll have that apple juice shaken, not stirred. Welkom bij alweer een nieuwe gadget roundup! Deze week duiken we helemaal onder in de wereld van de spionagegadgets. We beginnen deze week met een rookdetector, gaan verder met een bijzondere adapter en besluiten deze week met een speciale das.

Subtiele beveiligingscamera

De ideale strategie voor het beveiligen van je huis: koop een fake beveiligingscamera, hang die zo opvallend mogelijk op en schaf daarnaast een van deze speeltjes aan. Dieven, overvallers of ander gespuis -met een IQ lager dan dat van een varkensstraat- zullen er dan hoogstwaarschijnlijk aan denken om die te vernielen of mee te nemen, maar aan een rookdetector hebben ze niet veel. De speciale camera in dit apparaat is geschikt voor situaties met weinig of geen licht en neemt de beelden op in resoluties van 512×582 pixels en dat bij temperaturen tussen -10 en 50 graden celsius. Helaas zijn ze vergeten van er ook een rookdetector in te steken, waardoor je er alsnog eentje zult moeten aanschaffen. En twee van die dingen naast elkaar, dat is op zijn minst verdacht. Je hebt dus de keuze tussen de pest of de tyfus: je huis laten leegroven of het laten afbranden. Voor 55 dollar ben je klaar. O ja, het concept is niet nieuw, maar dit exemplaar is wel subtieler uitgevoerd dan zijn oudere broertjes.

Bijzondere adapter

Deze is ook best subtiel. Dit bakje, met een gewicht van 33 gram, is amper 1.5x3x4 cm groot en het enige wat je hoeft te doen is het apparaatje voorzien van een SIM-kaart. Daarna is het gewoon een kwestie van het apparaat op een subtiele plaats te verstoppen en klaar is kees. Vanaf dan kun je van eender waar op de planeet horen wat er in de buurt van het kastje gezegd wordt. Bellen naar het nummer van de SIM-kaart die je in het apparaat hebt gestoken is voldoende. De ‘Tiny Sim Card Spy Ear’ kost 65 dollar.

Stijlvol spioneren

Toegegeven, de laatste gadget van de week is een klassieker van formaat. Maar we moeten eerlijk zijn: deze camera zit bijzonder goed verstopt en ze is nauwelijks te onderscheiden van het ruitjespatroon. De camera filmt op een resolutie van 352×288 en 12 frames per seconde in AVI-formaat. De camera heeft een ingebouwd geheugen van 4GB dus je zult wel even kunnen filmen voor plaatsgebrek je parten speelt. Bovendien kun je op willekeurige ogenblikken starten en stoppen met filmen dankzij de meegeleverde afstandsbediening in de vorm van een sleutelhanger. De prijs van de gadget ligt in de lijn van de eerder besproken gadgets: voor 66 dollar is de ‘Spy Tie’ van jou.