2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is weer zaterdag, dus tijd voor een Gadget Roundup! We beginnen dit keer met een gadget die de saaie looks van headsets moet weghalen, een ‘stoere headset’ dus. Dan gaan we onze collega’s bespioneren met een webcam en als laatste gaan we onder de douche muziek luisteren door middel van een luidspreker.

Voor de mannen: Een ‘cool’ headsetje op Bluetooth

Altijd al een ‘stoer’ headsetje willen hebben? Dan is deze gadget misschien wat voor je. Het betreft hier een headset zoals ieder ander, alleen de knoppen zijn weggewerkt op een dogtag. Er zijn koppen beschikbaar om gesprekken aan te nemen, op te nemen en te beëindigen. Verder zijn er knoppen om bijvoorbeeld het geluid mee te wijzigen. Hij heeft genoeg power voor vier uur muziek afspelen, acht uur bellen of 230 uur stand-by staan. Opladen geschiedt via USB en de kosten bedragen 72 dollar.

Voor de nieuwsgierigen: Een webcam

Altijd al willen uitvinden wat je collega’s nu precies op kantoor doen? Hang er een webcam op, het probleem is alleen dat die altijd opvallen en stroom moeten hebben. NEC heeft daar iets op gevonden, want daar zijn ze waarschijnlijk ook erg nieuwsgierig; een webcam die je gewoon aan je TL-licht hangt. Het versturen van de afbeeldingen gebeurt via draadloos internet en de camera schiet elke tien seconden een afbeelding. Hij ondersteunt de volgende resoluties: VGA (640 x 480), QVGA (320 x 240) and QQVGA (160 x 120).

Voor de douche-freaks: Muziek luisteren onder de douche

Heb jij net die nieuwe iPod Touch op de kop getikt en wil je hem nu overal gebruiken, zelfs onder de douche? Dan is deze luidspreker wat voor jou. Het werkt heel simpel, je plaatst je mp3 speler in de ‘Teardrop’, zoals het apparaatje heet en vervolgens schroef je hem weer dicht. Er zijn ook mogelijkheden om de muziek harder of zachter te zetten. De kosten bedragen 58 dollar.

Ben je op school een leuke, grappige of rare gadget tegengekomen? Of heb je gewoon ergens anders een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Dat was de Gadget Roundup voor deze week, tot volgende week!