1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft ontkent dat er een grote bug in Windows 7 zit. Deze bug zou in de RTM-versie van het besturingssysteem zitten. Door de bug kan het systeem aanzienlijk langzamer gaan draaien.

Op een weblog beschreef een blogger hoe de foutcontrole van de media in je computer onder bepaalde omstandigheden zoveel geheugen kan gebruiken dat de computer vastloopt. Diverse bronnen zeggen dat deze bug een flinke vertraging met zich meebrengt en dat de lancering van 22 oktober uitgesteld moet worden. In principe is het besturingssysteem af, de RTM-versie is naar de fabrikanten gegaan en abonnees van MSDN en Technet kunnen de versie ook al bemachtigen.

Steven Sinofsky, deze persoon is binnen Microsoft verantwoordelijk voor Windows, zegt dat er geen sprake is van een ernstige bug. Hij zegt dat de foutcontrole inderdaad veel geheugen in gebruik neemt, maar dit is bewust gedaan. Zo kan de operatie snel verlopen. Ook is de software zo ontworpen dat er altijd nog genoeg geheugen overblijft voor Windows en een aantal applicaties.

Het probleem dat de computer vastloopt blijkt alleen maar bij bepaalde computers te zijn. Deze computers zijn voorzien van een bepaalde chip. Dus waarschijnlijk is het niet het besturingssysteem, maar de chip die de computer laat vastlopen. Sinofsky heeft aangegeven dat Microsoft zo’n veertig machines heeft neergezet die doen testen op deze bug.

Hoogstwaarschijnlijk wordt de lancering niet uitgesteld, want het is een combinatie die heel weinig voorkomt.