1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Hitachi kondigt de eerste twee terabyte harde schijf op 7200 rpm aan. Hitachi zet hiermee een trend door, ze waren ook de eerste fabrikant die in begin 2007 een één terabyte schijf op 7200rpm aankondigde, de Desktar 7K1000.

De nieuwe 3,5 inch schijf werkt via de SATA 3.0 Gbps interface en heeft een cache geheugen van 32MB. Tevens heeft de schijf het innoverende Hitachi Voltage Efficiency Regulator (HiVERT) systeem. Hierdoor zou het idle verbruik 7,5 watt bedragen, dat is tien procent zuiniger zijn dan de vorige generatie Hitachi schijven.

De schijf zal vijf platers bevatten, maar volgens Hitachi gaat dit niet ten koste van de geluidsproductie. Daarnaast bevat de schijf ook Thermal Fly-height Control (TFC). Dit systeem zorgt voor stabielere lees- en schrijfkoppen zodat gegevens betrouwbaar worden verwerkt met minder kans op fouten.

Naast de Desktar 7K2000 kondigt Hitachi ook de nieuwe Desktar 7K1000.C serie aan. In de nieuwe serie zijn schijven van 160GB tot en met 1TB beschikbaar. Deze serie werkt ook met de Sata 3Gbps interface en heeft een geheugen van 8 tot 32MB. Het idle verbruik van deze schijven ligt tussen de 3.6 watt en 4.4 watt, afhankelijk van het model.

De schijven zullen volgens Hitachi nog deze zomer beschikbaar zijn. Het is nog niet bekend wat de prijs van deze schijven zal worden.