Een 33-jarige Zweed is van zijn bed gelicht omdat hij in zijn kelder een server had staan met ongeveer tienduizend films erop. Hij gebruikte de server om via het torrentnetwerk films te down- en uploaden.

De Zweedse antipiraterij-groep had de politie getipt en zodoende greep de Zweedse politie in. De man wordt er van verdacht onderdeel uit te maken van een bende die hier al langere tijd mee bezig is. Hiervan is echter vooralsnog niets bewezen. "We moeten de resultaten van het technisch onderzoek afwachten, omdat het hier om een server gaat, is het denkbaar dat er nog meer servers en mensen betrokken zijn. Bijvoorbeeld in Zweden of daarbuiten. Het is nog te vroeg om hier uitsluitsel over te geven," aldus politieman Fredrik Inglad in een verklaring.

De man zelf ontkent echter. Hij stelt dat de server vol staat met computerspellen. Inmiddels is bewezen dat er films opstaan, waarop de man zei dat hij altijd in de veronderstelling is geweest dat er computerspellen op stonden. In totaal is ongeveer negentig terabyte aan data illegaal, aldus de antipiraterij-groep die de naam ABP draagt.

"We verwachten dat deze man het leidende figuur achter een bende is. Hij is dus verantwoordelijk voor de piraterij. Het politieonderzoek en optreden zorgen ervoor dat het internet weer wat schoner is", aldus Henrik Pontén, een ABP-advocaat. Ze willen de man een boete op gaan leggen om de tienduizend films te betalen.