1 min

Android 2.1 is opgedoken in statistieken die een bedrijf maakte omtrent Android-smartphones. Uit de statistieken bleek namelijk dat 0,04 procent van alle Android-smartphones op dit moment gebruik maakt van deze build van Android.

Eerst leek het om een fout te gaan, maar Google heeft bevestigt dat Android 2.1 inderdaad onderweg is. De statistieken waren afkomstig van de website Androidandme.com. Deze website richt zich op alles wat te maken heeft met Android. De website is vaak een bron van diverse geruchten omtrent het platform, omdat één van de schrijvers op de website er graag op los speculeert.


De statistieken zijn afkomstig uit Google’s statistiekendienst, Google Analytics. Deze dienst laat zien hoe mensen op je website komen, hoeveel bezoekers je per dag / maand / jaar hebt enzovoorts. De gegevens zijn vrij uitgebreid, want uit de dienst kwam van naar voren dat ongeveer 0,04 procent van alle bezoekers Android 2.1 gebruikte. Navraag leverde op dat het hier om een versie van Android gaat die enkele weken na 2.0 gelanceerd moet gaan worden. Android 2.1 biedt vooral bugfixes aan en biedt geen nieuwe schokkende dingen.