2min

Tags in dit artikel

, ,

MSI loopt licht achter op andere fabrikanten als het op USB3.0 en SATA3 support aankomt. MSI heeft hier echter duidelijke redenen voor. Het is echter niet niks om een complete product-line up te verversen en uit te rusten met de nieuwste standaarden.

Het eerste bord wat uitgerust wordt met USB3.0 en SATA3 is de P55-GD85. Alle functies die we van de overige MSI P55 borden kennen zoals DrMOS chips voor de stroomvoorziening en de DirectOC knoppen om te overklokken zijn op dit nieuwe bord aanwezig. Uiteraard is ook de OC Genie feature op dit bord te vinden. Met OC Genie is het simpel om de PC een snelheidsboost te geven.
Op het bord zitten maar liefst zeven SATA2 aansluitingen en twee SATA3 aansluitingen die zijn te herkennen door de witte kleur.
Daarnaast zien we vier geheugensloten die DDR3-2133MHz ondersteunen.
Verder zijn er twee PCI-e x16 sloten aanwezig, twee PCI-e x1 sloten en twee aloude PCI sloten zijn op het bord te vinden.


Voor de stroomvoorziening zien we het 8+2 fase design die we van de P55-GD80 kennen. Om het geweld allemaal koel te houden zijn er twee heatsinks aanwezig, die verbonden zijn d.m.v. MSI’s 8mm dikke SuperPipe.
Omdat de P55-chipset nog geen ondersteuning heeft voor USB3.0 en SATA3 wordt dit mogelijk gemaakt door chips van NEC en Marvell te gebruiken.
Net als Asus gebruikt MSI de PLX-chip om de extra lanes mogelijk te maken voor USB3.0/SATA3 en daarmee dus ook een prestatie-bottleneck te voorkomen. De werking van de PLX-chip wordt hier uitgelegd. Kleinigheidje: Te zien is dat MSI de Foxconn socket heeft omgewisseld voor een Lotus socket die die dit soort problemen moet voorkomen.

Het I/O Panel is verder gelijk aan die van de GD80. Te zien is 5x USB2.0, 2x USB3.0, 1x USB2.0/E-Sata en 7.1 HD audio.


Het bord is al te vinden bij het merendeel van de webshops voor een prijs variërend van 185 tot 220 euro. Het bord moet tevens per direct beschikbaar zijn.