De introductie van de 27-inch iMac is tot nu toe allesbehalve vloeiend gegaan. Er zijn veel productiefouten, en leverproblemen. Tot nu toe zien we veel defecte iMac-systemen van de band rollen. Ook zijn er veel videoproblemen die zorgen voor gele schermen en gedesoriënteerde beelden.

Vorig jaar was de Apple iMac in 27-inchformaat een verkoopklapper. Het design is strak zoals we dat van Apple gewend zijn, een scherm met een astronomische resolutie van 2560×1600 pixels, wat we bijna nooit tegenkomen en uiteraard het grote scherm van 27-inch. Wie geen problemen ondervindt met de iMac heeft er een geweldig apparaat aan. Helaas is het aantal consumenten dat er wél problemen mee ondervindt nog steeds erg hoog.

Aanvankelijk zou de levertijd voor de 27" iMac slechts één week bedragen. Toen Apple problemen ondervond met de ATi-videokaarten, werd de levertijd omhooggeschroeft naar twee weken.


Inmiddels, aldus PCM, stijgt het aantal klachten over het scherm. Deze zou een oneven gele tint vertonen. Daarna heeft Apple besloten dat er drie weken tijd nodig is om een 27-inch iMac te kunnen leveren. Eerder heeft Apple al een patch uitgegeven, die de problemen met de grafische adapter, Radeon HD4850, zou moeten oplossen. Toch klagen er echter nog steeds iMac-gebruikers dat de patch het probleem niet oplost.