1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gelukkig wordt de opkomst van USB 3.0-producten steeds groter, aangezien de vraag ernaar ook groter wordt. Sunbeamtech komt met drie USB 3.0-apparaten.

We beginnen met de USB 3.0 Airbox, het is een geborsteld-aluminium externe schijf behuizing. De behuizing weegt bijna een halve kilo en ondersteund 3.5" SATA schijven, met capaciteiten tot 2TB.
Om het geheel koel te houden is er aan de zijkant een 80mm ventilator ingebouwd met blauwe led’s. Dit zorgt voor een mooi geheel, en met de ventilator op 1600 toeren per minuut, moet de schijf goed gekoeld worden.
Vooraan de behuizing is een wit/blauwachtige LED te vinden die schijfactiviteit laat zien.


Het tweede nieuwe USB 3.0-apparaat is de USB 3.0 HDDPAL. Deze dock heeft plaats voor één 3.5"-schijf of één 2.5"-schijf. De dock ondersteunt hot-plug en ondersteunt ook capaciteiten tot twee terrabyte.


Het derde apparaat is misschien wel de belangrijkste van allemaal, want de USB 3.0-controller moet het allemaal mogelijk maken.
De USB 3.0-controller heeft een PCI-express x1-aansluiting en moet extern gevoed worden. De controller levert twee USB 3.0-poorten, maar wanneer nodig kan de controller ook fungeren als USB 2.0/1.1-controller.


Prijzen zijn nog niet bekend.