Microsoft heeft gisteren bekendgemaakt met een antipiracy update voor Windows 7 te komen. De update, bedoeld voor ‘Windows Activation Technologies’, zal later deze maand uitgebracht worden.

Volgens Joe Williams, general manager van Microsoft’s Genuine Windows-groep, dicht de update meer dan 70 ‘activation hacks’. De update zal periodiek proberen te valideren, tijdens deze validatie zullen nieuwe ‘handtekeningen’ gedownload worden om nieuwe hacks te identificeren. Wanneer bekende hacks geïdentificeerd worden, zal Windows de gebruiker hiervan periodiek op de hoogte stellen en een standaard bureaublad met watermerk instellen. Microsoft geeft aan dat in het geval van een legale Windows 7 de gebruiker niets zal merken van de update.

Op de Windows Team Blog waarschuwt Microsoft voor de potentiële gevaren van het downloaden en installeren van illegale software. Websites die illegale software aanbieden of linken bevatten vaak malware, virussen en Trojans welke direct geïntegreerd of gebundeld zijn met de aangeboden software.

De optionele update voor de Premium-, Professional-, Ultimate- en Enterprise-varianten van Windows 7, zal volgende week beschikbaar zijn en aan het eind van de maand, geclassificeerd als ‘belangrijk’, in Windows Update verschijnen.