HTC heeft naast twee nieuwe Android-toestellen vandaag ook een nieuwe Windows Mobile-telefoon gelanceerd, te weten de HD mini. En zoals de naam al doet vermoeden is het een kleine variant van de bestaande HTC HD2. HTC kondigde verder aan later dit jaar met Windows Phone 7-toestellen te gaan komen.

HTC HD mini

De HTC HD mini is te danken aan het enthousiasme waarmee de markt de HTC HD2 verwelkomde. Het is in essentie dezelfde telefoon, maar in een kleiner jasje. De HD mini heeft net als de HTC Legend een bijzondere constructie, maar het is geen unibody. De hele behuizing wordt bij elkaar gehouden door vier schroeven. Bij veel andere telefoons zijn er vele schroefjes te vinden, maar hier dus niet. Dat maakt hem echter wel erg stevig. Opmerkelijk designfeature is trouwens de felgele binnenkant van de telefoon die verschijnt als de beschermkap eraf gehaald wordt.Het scherm van de HD mini is een 3,2 inch HVGA-scherm (320 X 480), een 600 MHz-processor, 384 MB RAM en 512 MB ROM. Ook hier is er een vijf megapixelcamera met autofocus en flits aanwezig, Bluetooth, GPS en Wi-Fi. Eventueel kan de telefoon ook omgeturnd worden tot Wi-Fi-hotspot, net zoals dat mogelijk was bij de HD2. Het apparaat draait op Windows Mobile 6.5.3, maar is ook voorzien van HTC’s Sense-interface. De vraag is of dat genoeg is voor potentiële kopers, nu Microsoft deze week ook Windows Phone 7 heeft aangekondigd. In ieder geval ligt de HD mini in april in de winkels.

Windows Phone 7 Series

Microsoft lanceerde gisteren zijn langverwachte nieuwe besturingssysteem voor mobiele telefoons, genaamd Windows Phone 7 Series. Het bedrijf liet tijdens de persconferentie al weten dat het gesteund wordt door diverse telefoonfabrikanten en HTC bevestigde dat nog eens gisteren. Later dit jaar zal de fabrikant met een aantal Windows Phone 7 Series-telefoons op de markt gaan komen.

"Windows Phone 7 Series is een significante mijlpaal voor Microsoft, de industrie en uiteindelijk ook de mensen die meer willen doen op hun telefoons. HTC werkt nauw samen met Microsoft om consumenten de unieke HTC-ervaring te kunnen bieden. Microsoft heeft duidelijk geluisterd naar de feedback van klanten en heeft voor een frisse benadering voor de ervaring van smartphones gekozen, die mooi en krachtig is", aldus Peter Chou, CEO van HTC.