1 min

Volgens de website MSMobiles is een upgrade naar Windows Mobile 7 mogelijk op de HD2. Qua hardwarespecificaties zal dit vlaggenschip-toestel draaiende op Windows Mobile 6.5 er ook geen moeite mee hebben, maar HTC gaat dus ook een officiële ROM-update uitbrengen voor het toestel, zo meldt de website.

De website MSMobiles weigert zijn bronnen openbaar te maken, maar geeft aan dat er sprake is van een betrouwbare bron. De officiële aankondiging van HTC met dit nieuws moet wachten tot Microsoft daadwerkelijk Windows Mobile 7 aankondigt, maar de update gaat er komen. De HTC HD2 wordt waarschijnlijk ook nog wel ‘illegaal’ naar Windows Mobile 7 getild, door middel van custom ROM’s.

De HTC HD2 is het nieuwe toestel van HTC dat op Windows Mobile 6.5 draait. Hierop zit een compleet vernieuwde interface van HTC, die gebaseerd is op HTC Sense voor Android. De interface heeft ook de naam HTC Sense meegekregen, maar draait dus op Windows Mobile. Verder heeft de HD2 een 4,3"-capacitief-scherm. Dat betekent dat er een groot scherm is aangebracht dat beter reageert op aanrakingen met de vingers. De HTC HD2 heeft een 1 Ghz-processor met 512 MBwerkgeheugen.