1 min

Thermaltake, bekend van haar koelingsmogelijkheden, lanceert een nieuwe low-profile processorkoeler. Deze koeler richt zich op HTPC’s en heet de SlimX3. Dankzij de beperkte hoogte en grootte past hij goed in kleine behuizingen.

De afmetingen van dit ‘koelertje’ zijn 92 x 99 x 36 millimeter, ofwel een hoogte van slechts 3,6 centimeter. Hierdoor is hij vooral geschikt voor lage behuizingen.

Door middel van twee koperen heatpipes, die een dikte van 6 mm hebben, wordt de warmte van de aluminium basis naar de aluminium vinnen gevoerd. Een 80 mm ventilator zorgt vervolgens voor de warmte-afvoer. Deze ventilator is PWM-gestuurd. Dit wil zeggen dat de ventilator zijn toerental aanpast aan de belasting van de processor, in dit geval tussen de 1200 en 2400 toeren per minuut. Het geluid dat deze koeler teweeg brengt is volgens Thermaltake zo’n 26,9 dB.

Thermaltake raadt aan de koeler niet te gebruiken voor processors die een TDP hebben die hoger dan 65W is. De koeler kan gebruikt worden voor zowel S775 als S1156. Het bevestigingsmateriaal wordt erbij geleverd en de koeler krijgt een prijs van ongeveer 20 euro mee.