1 min Devices

Noctua NH-L12 processor koeler gelanceerd

Deze week heeft het Oostenrijkse Noctua een nieuwe koeler gelanceerd. De NH-L12 is speciaal gemaakt voor de kleinere computerbehuizing zoals een mediacenter.

De koeler is uitgerust met een 120 mm én een 92 mm ventilator die in een (verticale) push and pull opstelling staan. Zoals we gewend zijn bij Noctua is de koeler te bevestigen met de bekende SecuFirm 2 montagebracket. Opvallend feit hiervan is dat Noctua extra accessoires meelevert zodat mini-ITX borden ook ondersteund worden.

Noctua NH-L12 processor koeler gelanceerd
Noctua NH-L12 processor koeler gelanceerd
De heatsink heeft een vernikkelde koperen voet, die via vier koperen heatpipes de warmte van de processor afvoert naar de heatsink. Noctua geeft aan dat de koeler niet geschikt is voor processoren boven de 95 watt TDP. Daarnaast zou de koeler onvoldoende koelen om een stevige overkloksessie mee te houden.

De koeler is 93 millimeter hoog maar kan met het verwijderen van de bovenste 120 mm ventilator worden ‘verkleind’ naar slechts 66 millimeter. Er worden socketadapters voor Intel’s LGA 2011, 1155, 1156, 1366, 775 en de AMD sockets AM2/AM3 en FM1 meegeleverd.

Bron:Techzine redactie