EVGA laat tijdens de Computex-beurs SuperClock + varianten van hun GTX465-, GTX470- én GTX480-kaarten zien. De kaarten zijn in kloksnelheid ongeveer 25 MHz omhooggegaan voor de GPU, en het geheugen 40 tot 100 MHz variërend van het type kaart. De kloksnelheden zijn echter niet het meest opvallende aan de kaarten.

Alle SuperClock + kaarten zijn namelijk uitgerust met EVGA’s ‘High-Flow Bracket’. Zoals op de foto’s al te zien is, het aantal spalkjes in het PCI-bracket is vele malen kleiner geworden, waardoor de luchtopening groter wordt. Ook zijn de kaarten uitgerust met een speciale backplate. Dit is een aluminium plaat die over de achterkant van de kaart bevestigd is. De High-Flow Bracket en de backplate zouden volgens EVGA ervoor moeten zorgen dat de temperaturen 5 graden Celsius lager zijn.

Ook stelde EVGA de nieuwe GTX480 HydroCopper voor. Dit is een GTX480-kaart, uitgevoerd met een compleet dekkend koelblok, geschikt voor waterkoeling. Op de foto’s is al te zien dat het waterkoelblok direct in contact staat met de GPU en het geheugen. De stroomvoorziening, VRM’s, worden gekoeld via een heatpipe die ook op het waterkoelblok is aangesloten. Volgens EVGA zijn er door de HydroCopper koeloplossing klokfrequenties mogelijk tot boven de 1 GHz, niet mis als je in gedachte houdt dat het GF100 ‘heethoofd’ standaard zijn werk doet op 700 MHz. Ook opvallend om te zien is dat het HydroCopper waterkoelbok slechts één PCI-slot in beslag neemt.

De kaart gaat ongeveer 650 dollar kosten, 150 dollar bovenop een normale GTX480. Europrijzen zijn helaas nog onbekend, maar aangezien een gemiddelde GTX480 rond het prijsniveau van 500 euro zit mogen we er van uit gaan dat de kaart 650 euro moet opbrengen.