min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

OCZ heeft zich geruime tijd gericht op de productie van 2,5-inch SSD’s en voegde later ook een aantal 1,8-inch SSD’s toe. Volgens bronnen van Fudzilla is het bedrijf nu ook van plan om zich te gaan richten op 3,5-inch modellen van de Vertex 2 en de Agility 2 in aanvulling op de bestaande Colossus-serie. OCZ heeft deze SSD’s zelf nog niet aangekondigd en dit nieuws ook niet bevestigd.

De 3,5 inch modellen van de Vertex 2 en de Agility 2 presteren op het gebied van lees- en schrijfsnelheden gelijk aan het 2,5-inch model volgens de bronnen.

Beide modellen zullen, zoals het er nu naar uitziet, in drie verschillende varianten uitgebracht worden. Deze drie varianten verschillen van elkaar op het gebied van de opslagcapaciteit van de SSD. OCZ zal deze SSD’s namelijk gaan leveren met opslagcapaciteiten van 120 GB, 240 GB en 480 GB. Tevens zullen de SSD’s uitgerust gaan worden met een SATA II-interface.

Naar verluidt zullen de 3,5-inch modellen van de Vertex 2 en de Agility 2 binnenkort verkrijgbaar zijn. Over een adviesprijs is nog niet gesproken.