2min

Het nieuws over het Apple event houdt maar niet op, meneer Jobs zal vast een droge keel gehad hebben. Bij de lancering van de iPhone 4 kwam ook iOS versie 4, het besturingssysteem van de iPhone en de iPod Touch. Nu is de tijd gekomen voor een kleine update naar versie 4.1.

De grootste wijzigingen in iOS zijn voornamelijk de bugs die zijn opgelost, de Bluetooth-ondersteunig zou nu wel goed moeten werken en ook de proximity-sensor mag geen kuren meer vertonen. Nieuw in iOS 4.1 is het Game Center, hiermee wordt het mogelijk om games te spelen met vrienden en onbekende. Gebruikers kunnen elkaar uitnodigen door middel van een pushbericht om tegen elkaar te gamen. Versie 4.1 moet vanaf volgende week beschikbaar zijn.

Behalve iOS 4.1 had Jobs ook al nieuws over iOS versie 4.2, welke in november moet gaan verschijnen. Versie 4.2 staat voornamelijk in het teken van de iPad, functies die in iOS 4 al wel op de iPhone en iPod Touch werken moeten nu volledig worden doorgetrokken naar de iPad, ook moeten er nog wat bugs worden opgelost en belangrijke functies worden toegevoegd.

Bijvoorbeeld multitasking is iets wat momenteel nog mist op de iPad, iets wat toch wel erg belangrijk is op een tablet. Ook moet het straks mogelijk worden om te kunnen printen met de iPad, er zal draadloze ondersteuning komen voor printers. Tot slot nog een extraatje genaamd AirPlay, hiermee kan je straks draadloos audio, video en foto’s streamen.