min

Tags in dit artikel

,

Gisteren zijn de specificaties van de T-Mobile MyTouch HD opgedoken. T-Mobile legt bij deze telefoon de nadruk op dingen zoals video chat, de Genius button, de 1GHz processor en de mogelijkheid om gebruik te maken van een 4G netwerk.

Terwijl de meeste ogen momenteel gericht zijn op de introductie van de T-Mobile G2, wordt achter de schermen de MyTouch HD klaar gemaakt voor de release. Op de website Tmonews is zondag een document geplaatst met enkele specificaties van de telefoon. Veel dingen blijven voor ons nog onbekend, zoals bijvoorbeeld de exacte releasedatum en de prijs, maar de product informatie sheet van T-mobile geeft ook behoorlijk wat informatie vrij.

Video Chat

Op de MyTouch HD is een VGA frontcamera aanwezig, welke is bedoeld voor videogesprekken. T-Mobile legt op de poster de nadruk op de videochat mogelijkheid. De mobiele operator biedt ook de mogelijkheid tot het voeren van videogesprekken via 3G en HSPA+ (volgens T-Mobile zelf is dit het grootste 4G netwerk van Amerika). Bij veel telefoons is het momenteel alleen mogelijk videogesprekken te voeren via WiFi.

Screen Share

Deze functie maakt het mogelijk om gemakkelijk eigen foto’s en video’s weer te geven op een HDTV. Ook HD-films die opgeslagen zijn op de telefoon kunnen op deze manier gedeelt worden met een HDTV.

Genius Button

Iedere automobilist kent het probleem: sms’en tijdens het rijden is niet mogelijk. De "Genius Button" brengt hier verandering in. In de "drive modus" zal de telefoon je smsjes voorlezen, je hierna vragen of je daarop wilt antwoorden, om vervolgens je gesproken tekst om te zetten in een smsbericht.

Of deze telefoon ook naar Nederland komt is nog maar de vraag, in Nederland ligt momenteel nog geen volledig 4G netwerk, de 4G frequenties zijn recent pas geveild en de operators beginnen nu pas langzaam met het bouwen van een 4G netwerk. Daarnaast zijn alle spraakfuncties voor Android tot op heden nog nooit in het Nederlands verschenen, de hele genius knop zou dus in Nederland niet kunnen functioneren. Daarmee lijken de kansen dat dit toestel naar Nederland komt erg klein.

Specificaties:

  • Processor: 1GHz Dual Processor
  • Besturingssysteem: Android 2.2 (Froyo)
  • Opslag (intern): 4GB
  • Opslag (extern): 8GB SD kaart (uitbreidbaar tot 32GB)
  • Toetsenbord: Swqype QWERTY
  • Primaire camera: 5.0 Megapixel, flitser en autofocus
  • Front camera: VGA camera