2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Om de aandacht van de komende Nvidia GeForce GTX 580 weg te trekken, heeft AMD vandaag wat meer bekend gemaakt over zijn AMD Brazon Fusion-platform, welke de concurrentie aan moet gaan met Intel’s Atom platform.

De release van dit platform staat gepland het eerste kwartaal van 2011, onder de naam Brazos. Het Brazos-platform is het instapmodel voor desktop en mobile gebruik, het desktopmodel maakt gebruik van een dual-core Zacate APU en de mobile versie heeft een Ontario single-core APU en een Hudson M1 ‘controller hub’.

De APU’s worden gefabriceerd op TSMC’s 40nm proces technologie en hebben 512 kB aan L2 cache per core, een single-channel DDR3-1066 geheugen controller en een Evergreen family DirectX 11 grafische core. De TDP ligt voor de dual-core variant op 18 W (Zacate) en voor de single-core op 9 W (Ontario).

De eerste twee Zacate chips gaan de naam E-350 en C-50 dragen, de eerste heeft een snelheid van 1,6 GHz en de tweede een snelheid van 1,0 GHz. De Ontario varianten krijgen de naam E-240 en C-30 en hebben een respectievelijke snelheid van 1,5 GHz en 1,2 GHz. De E-series APU hebben 80 DirectX11 ‘nanocores’, ook wel bekend als de Radeon HD 6310 grafische chip, met een kloksnelheid van 500 MHz. De C-series hebben ook 80 ‘nanocores’ maar hebben een snelheid van 280 MHz, beter bekend als de Radeon HD 6250 grafische chip.

Prestaties worden nog niet gepresenteerd door AMD, maar AMD laat weten dat ze sneller gaan worden dan Intel’s Atom processoren. De budget serie AMD Fusion-gebaseerde systemen komen begin volgend jaar op de markt.