MSI heeft onlangs een nieuw moederbord geïntroduceerd, de I3-945GSE-D. Dit moederbord is gebaseerd op de eerste generatie van het Atom-platform van Intel.

Het moederbord is ontworpen om het te gebruiken in situaties waarbij energiezuinigheid, ruimte en koeling een belangrijke rol spelen. De gedachte achter het ontwerp van MSI is om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van deze factoren en het moederbord is dan ook met name ontworpen voor embedded systems.

De form factor van het moederbord meet 3,5 inch. Zoals eerder vermeld is het moederbord uitgerust met een Intel Atom-processor. De gebruikte processor is de Intel Atom N270 die actief is op een kloksnelheid van 1,6 GHz. Deze processor wordt overigens op passieve wijze gekoeld. Grafische berekeningen worden voor rekening genomen door een geïntegreerde grafische processor, de GMA 950 van Intel. Er is ondersteuning voor maximaal 2 GB DDR2-geheugen (SO-DIMM).

Verder is de I3-945GSE-D uitgerust met CF en Mini-PCIe sloten, één SATA 3.0 Gbps poort, Gigabit Ethernet, een Realtek ALC887 HD Audio-chip en een VGA-uitgang.