2min

Tags in dit artikel

, , ,

Ook MSI is goed vertegenwoordigd op de CeBIT, een grote stand met diverse producten. Daaronder een aantal nieuwe AMD-moederborden.

MSI 870A-G54

Dit AMD-moederbord met de nieuwe 870-chipset is een vrij standaardbordje en bedoeld voor de doorsnee pc-gebruiker. Er zijn een viertal geheugensloten te vinden en twee PCI-E 16x-poorten. Het bordje is verder weer klaar voor de toekomst, er zijn namelijk SATA3.0-poorten en USB 3.0-sloten op het moederbord te vinden. Op dit bord is een lite-versie van OC Genie toegevoegd, zodat je via de BIOS een kleine overklok kunt instellen.


MSI 870A-G54

MSI 870A-GD60 Hydra

De MSI 870A-GD60 Hydra is een wat uitgebreider bordje met wat meer functies, er is ook weer USB3.0 en SATA3.0 aanwezig. Verder heeft MSI bij dit bord gebruik gemaakt van de DrMos-technologie, waarmee de moederborden stabieler en zuiniger te maken zijn.


MSI 870A-GD60

Dan is er nog de toevoeging Hydra, deze nieuwe technologie van MSI staat het toe om een grafische kaart van NVIDIA en ATI tegelijkertijd te gebruiken, zonder dat daarbij prestatieverlies optreedt. Het moederbord dat op de foto’s is te zien, is nog niet helmaal af, de benodigde heatsinks zitten nog niet op de north- en southbridge. Ook op dit bord is de lite-versie van OC Genie te vinden.

MSI 890FXA-GD70

Verder heeft MSI een nieuw moederbord met de 890-chipset van AMD, welke is bedoeld voor de high-end-markt. Er zijn namelijk vijf PCI-E-sloten te vinden op het moederbord. Naast dat zijn er ook weer de nodige USB3.0- en SATA3.0-poorten te vinden op het moederbord.


MSI 890GXA-GD70

PLX-chip

Er zijn twee manieren om USB3.0 en SATA3.0 aan te sturen. De ene manier is via de PCI-E-verbinding en de tweede manier is een PLX-chip. Het nadeel van de eerste manier is dat de PCI-E-poorten niet volledig benut kunnen worden wanneer je gebruik maakt van USB3.0 en/of SATA3.0. Manier twee is dus een betere oplossing, omdat het een losse chip is en je op deze manier dus de volledige functies van het moederbord kunt benutten. MSI heeft er dus goed aan gedaan om voor de PLX-chip te kiezen.