2min

Tags in dit artikel

, ,

Sony heeft tijdens een persevenement in Tokio de PSP2 aangekondigd. De nieuwe PSP van Sony zal aan het einde van dit jaar in Japan als eerste verkrijgbaar zijn, de console zal op de markt verschijnen onder de naam Next Generation Portable (NGP). Het gaat hierbij niet om de PSPhone welke de laatste maanden al regelmatig op dook.

Het apparaat is voorzien van een 5-inch OLED-touchscreen en het beeld wordt weergeven op een resolutie van 960 x 544 pixels. De console is verder voorzien van een ARM Cortex-A9 Quad core processor, twee analogesticks, een rotatiesensor en gyroscoop. Iets wat ook zeer opvallend is aan het apparaat is dat de achterzijde voorzien is van een touchpad, de touchpad is net zo groot als het touchscreen en moet voor een aantal nieuwe bedieningsmogelijkheden zorgen. Ook is het verbinding maken met het internet voortaan overal mogelijk via een 3G-module en natuurlijk WiFi.

Niet alleen de PSP is helemaal vernieuwd ook zal er een nieuwe soort interface gebruikt gaan worden genaamd LiveArea. Met de nieuwe interface kun je onder meer gebruik maken van social media, location-based entertainment en virtual reality. Ook op het gebied van multitasking is de PSP aanzienlijk verbeterd, zo kun je onder het spelen van een game naar LiveArea switchen zonder dat er maar ook iets verloren gaat.

Wanneer de console in Nederland op de markt te verkrijgen zal zijn is niet bekend, ook een prijs heeft Sony nog niet bekend gemaakt. Zoals al gezegd zal het apparaat aan het eind van dit jaar in Tokyo te verkrijgen zijn.