Door de natuurramp die vorige maand plaatsvond in Japan zal de NGP van Sony mogelijk moeten worden uitgesteld. Sony ondervind, net als vele andere fabrikanten, de nodige hinder van de nasleep die de ramp met zich meebrengt.

Door beschadigingen aan verschillende fabrieken van Sony en aanleveringsproblemen van diverse onderdelen zou het zomaar kunnen dat de nieuwe handheld van Sony moet worden uitgesteld. Sony heeft eerder laten weten dat zij een lanceerdatum voor de feestdagen op het oog hadden. Fudzilla voorspelt dat wanneer de NGP nog dit jaar wordt gelanceerd, dit waarschijnlijk alleen zal gebeuren in Japan en Noord-Amerika.

Critici zijn van mening dat wanneer het Sony lukt om de NGP nog wel dit jaar wereldwijd te lanceren zij al snel tegen problemen aan zullen lopen. Sony zal volgens de critici grote moeite hebben om aan de vraag te kunnen voldoen door een gematigde productie. Dit zou vervolgens weer de NGP niet ten goede komen en mogelijk gezichtsverlies opleveren.

Sony brengt met de NGP (Next Generation Portable) een nieuwe handheld op de markt die kan beschouwd worden als de tweede generatie PSP. Sony wil met de handheld echt een grote stap voorwaarts maken in handheld gaming en past ook verschillende nieuwe features toe. Zo vinden we een nieuwe interface en zal er veel aandacht worden geschonken aan socal media en entertainment. De NGP zal mogelijk een quad-core ARM Cortex-A9 processor aan boord hebben en over een vijf inch OLED display beschikken met een resolutie van 960×544 pixels. Verder zal de spelcomputer ook beschikken over WiFi en 3G connectiviteit.