Inmiddels staat de teller van het aantal Firefox 4 gebruikers al op 14 miljoen, waarvan 200.000 Nederlanders. In de eerste 24 uur werd Mozilla’s Firefox 4 maar liefst 7,1 miljoen keer gedownload. De teller tikt ondertussen gewoon verder.

In totaal had Firefox 4 na de eerste 24 uur al ruim 10 miljoen gebruikers. De browser werd namelijk 7,1 miljoen keer gedownload en er waren 3 miljoen gebruikers die de release candidate al hadden geïnstalleerd waarvan de meeste inmiddels zijn geüpdatet naar de uiteindelijke versie.

Wereldwijd is goed te zien dat Mozilla in Europa het populairst is met 5,6 miljoen downloads, daarna komt Noord-Amerika met 4,5 miljoen downloads en tot slot Azië met 2,5 miljoen downloads.

Duitsland lijkt het land voor Firefox 4 te gaan worden, er zijn inmiddels al meer dan een miljoen Duitsers overgestapt op de nieuwe browser van Mozilla. Gevolgd door Rusland en Frankrijk welke beide al meer dan 500.000 Firefox 4 gebruikers hebben. Nederland volgt pas veel later met 200.000 gebruikers.

Deze aantallen zijn natuurlijk erg mooi te noemen maar de grote vraag is hoeveel Firefox gebruikers er over een paar maanden zijn. Veel webontwikkelaars en mensen die nieuwsgierig zijn geworden die downloaden zo’n nieuwe browser. De grote vraag is echter hoeveel gebruikers hem na die ene keer opstarten ook blijven gebruiken.

Volgens Gary Kovacs van Mozilla hebben zij de term "browser" een nieuwe betekenis gegeven met Firefox 4. Of dat ook zo is moet je zelf maar beoordelen door de browser te downloaden en uit te proberen.

Onlangs verscheen ook Internet Explorer 9, deze nieuwe browser van Microsoft wist in de eerste 24 uur slechts 2,3 miljoen downloads te halen. Dit aantal gaat echter veranderen zodra Microsoft de Internet Explorer 9 update als essentieel markeert in de Windows Update functie, momenteel is Internet Explorer 9 nog een optionele update.