Nokia heeft zoals verwacht gisteren twee nieuwe modellen aan haar Symbian-lijn toegevoegd. Nokia kondigde gisteren de E6 en de X7 zijn. Deze telefoons zullen respectievelijk voor de zakelijke markt (E6) en entertainment markt (X7) bedoelt zijn.

Nokia heeft na de bekendmaking van de samenwerking met Microsoft laten weten dat zij niet direct Symbian zullen laten vallen maar dit besturingssysteem zal langzaam uitgefaseerd worden. Desalniettemin heeft Nokia het streven om de aankomende twee jaar meer dan 150 miljoen Symbian telefoons te verkopen. Met die reden zullen er voorlopig ook nog gewoon Symbian telefoons uitkomen. Beginnende met de E6 en de X7.

De E6 is de opvolger van de E71 en de E72. Deze E6 is een vrij compacte telefoon met een fysiek toetsenbord. Volgens Nokia kunnen we bij de E6 rekenen op een exceptioneel lange batterijduur en heeft de gebruiker toegang tot Microsoft Exchange, Communicator Mobile en Sharepoint. De smartphone zal voornamelijk gericht zijn op de zakelijke markt. De E6 zal een 2,5 inch scherm hebben met een resolutie van 640 x 480. Daarnaast zal het scherm aanraakgevoelig zijn.

De E7 is op zijn beurt gericht op de entertainment markt en heeft een 4 inch scherm. De X7 zal een resolutie gebruiken van 640 x 360. Foto’s op de X7 worden vastgelegd door middel van een acht megapixel camera. Nokia probeert gamers warm te maken voor deze telefoon en installeert vooraf twee HD spellen op de X7: Galaxy on Fire HD en Asphalt 5.

Beide telefoons zullen de nieuwste versie van Symbian aan boord hebben. De nieuwste versie Anna zal verschillende veranderingen brengen. Zo zijn de iconen vernieuwd en wordt er daarnaast gebruik gemaakt van de laatste Ovi Maps. Ook de browser in de laatste versie zou aanzienlijk verbeterd zijn. De X7 zal aan het begin van de zomer op de markt komen voor een prijs van 480 euro. De E6 verschijnt iets later voor 440 euro op de markt. Exacte lanceerdata zijn echter nog niet bekend.