1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Eerder dit jaar kwamen er al een aantal moederborden met de A75 chipset uit nu is het de beurt aan de A55. Drie nieuwe moederborden van ECS met de namen A55F-A, A55F-M2 en A55F-M3 waarbij de eerste ATX-formaat is en de laatste twee micro-ATX-formaat.


Logischerwijs is de A55F-A de meest uitgebreide variant van het stel. Vier DDR3-sloten, vijf keer SATA 3 GB/s, twaalf USB 2.0-poorten en één PCI-Express x16 slot. Tevens een x4 slot en twee kleinere PCI-Express x1 slots. Opvallend is dat er maar liefst drie conventionele PCI-sloten op het bord zitten. Het lijkt dus een ideaal bord voor mensen met wat oudere hardware die ook nog PCI gebruiken. De monitor kan met de in de processor geïntegreerde Radeon videochip verbonden worden door middel van HDMI, DVI of D-Sub (VGA).


Op de kleine A55F-M2 en A55F-M3 moederborden is slechts ruimte voor twee DDR3-sloten en DVI is weggesaneerd. D-sub en HDMI zijn wel aanwezig op het moederbord net als twaalf USB 2.0-poorten.

De A55F-M3 heeft net als z’n broer alleen twee DDR3-aansluitingen en hier is alleen gekozen voor een D-Sub videoaansluiting oftewel VGA. Verder vinden we hier acht USB 2.0-aansluitingen en vier SATA-poorten en er is slecht één PCI-Express x1 sleuf aanwezig.

De prijzen van de borden zijn noch niet bekend. ECS heeft laten weten de borden per direct te willen lanceren.