1 min

Het elektronica merk Acer verwacht dat de prijzen van ultrabooks flink zullen dalen. In het tweede kwartaal van 2012 zullen ultrabooks op de markt worden gebracht tegen een bedrag van 800 dollar. Verwacht wordt dat in 2013 de prijzen verder zullen dalen tot 500 dollar.

Jim Wong, bestuursvoorzitter Acer verwacht dat de prijzen van ultrabooks over een half jaar met 20 procent zijn gedaald. Deze daling zal zich doorzetten tot tenminste 2013 waar fabrikanten ultrabooks zullen aanbieden tegen een bedrag van 499 dollar. De prijsdaling wordt verwacht aangezien veel fabrikanten ultrabooks gaan leveren. Acer levert momenteel per maand 100.000 ultrabooks en streeft naar een afzet van 250.000 tot 300.00 stuks voor het eind van dit jaar.

Om ultrabooks in het algemeen tot een succes te laten worden is het volgens de notebookindustie noodzakelijk de prijs te verlagen. Intel zal de markt financieel steunen om de kosten omlaag te krijgen. Verder heeft Asus laten weten dat zij de kosten willen drukken door de behuizing van glasvezel te maken.

Acer is op dit moment de partij die vooral op prijs probeert te concurreren met de andere fabrikanten. Voor de consument is de ontwikkeling van de ultrabook markt op de lange termijn alleen maar gunstig.