Als we het Koreaanse DigiTimes mogen geloven dan gaan de prijzen van de nieuwe Ultrabooks volgend jaar flink omlaag. Begin 2012 zouden de prijzen drastisch omlaag gaan doordat verschillende fabrikanten maar ook Intel zelf de prijzen van de onderdelen flink verlaagd. Hierdoor komen de Ultrabooks een stuk verder onder de 1000 dollar te liggen.

Zoals het er nu naar uit ziet zullen Acer, Asus en Toshiba de prijzen van hun Ultrabooks begin 2012 gaan verlagen tot ruim onder de 1000 dollar, aldus DigiTimes. Intel doet waarschijnlijk de grootste bijdrage door een korting te geven van 100 doller per processor.

De nieuwe Ultrabooks zijn in principe gewoon laptops alleen hebben ze nog enkele additionele eisen. Een Ultrabook moet bijvoorbeeld ontzettend dun en licht zijn maar ook snel. Zo zal een Ultrabook altijd voorzien zijn van een Intel Core i5 of i7 processor uit de Sandy Bridge serie.

De Ultrabooks zijn een idee van Intel en worden samen met enkele andere pc-fabrikanten ontwikkeld om de tegenvallende verkoopcijfers in de pc-markt te verbeteren. Daarnaast bieden de Ultrabooks een betere concurrentie tegen Apple’s Macbook Air wat ook kan worden gezien als een Ultrabook.

Hoewel Intel in de definitie van de Ultrabook heeft opgenomen dat de modellen goedkoper dan 1000 dollar moeten zijn, blijkt dit in de praktijk tot op heden onhaalbaar. Enkele fabrikanten hebben weliswaar een model gemaakt die qua prijs onder de 1000 dollar ligt maar de interessante modellen zijn allemaal een heel stuk duurder. Intel hoopt de komende jaren de prijzen van de Ultrabooks nog verder omlaag te krijgen tot de 600 a 700 dollar.

Apple lijkt in elk geval onder de indruk te zijn van de plannen van Intel met de Ultrabooks. Apple komt dan ook met een nieuw model uit de Macbook Air serie, namelijk een 15 inch model. Apple hoopt hiermee de concurrerende Ultrabooks voor te zijn.