Na het uitgeven van een winstwaarschuwing van afgelopen donderdag heeft Research in Motion (RIM) nu de komst van de smartphones met Blackberry 10 uitgesteld. Deze stonden gepland voor begin 2012 maar komen nu niet eerder dan eind 2012.

Voor de mensen die uitkeken naar een nieuw Blackberry-toestel met daarop het nieuwe Blackberry 10 besturingssysteem wordt het nu dus nog een tijdje wachten geblazen. Doordat de chipset die in deze modellen te vinden zou zijn nog niet in productie is genomen, heeft Research in Motion noodgedwongen deze smartphones uit moeten stellen. Alternatieve chipsets zouden volgens een medewerker van RIM niet aan de eisen voldoen, zo zou er geen goede balans gevonden kunnen worden tussen prestaties en batterijduur.

Dit was voor RIM reden genoeg om de lancering van tien modellen uit te stellen tot eind 2012. De fabrikant belooft wel dat zij met man en macht zullen werken om de smartphones met daarop het nieuwe besturingssysteem, Blackberry 10, zo snel mogelijk op de markt te brengen. Om welke modellen het precies gaat is niet bekend.

Het noodgedwongen uitstellen van enkele modellen is voor Research in Motion de zoveelste tegenslag in deze toch al moeilijke dagen voor het bedrijf. RIM heeft momenteel te kampen met tegenvallende verkopen, negatieve kwartaalcijfers en een hard dalende aandelenkoers. RIM moest ook al een winstwaarschuwing afgeven aan haar beleggers. Met de komst van het Blackberry 10 besturingssysteem, eerder bekend als BBX, wil RIM het tij gaan keren maar men moet hier voorlopig nog even op wachten zoals het er nu naar uit ziet.