1 min

Research in Motion (RIM) bevestigt vandaag de officiële lanceringsdatum van BlackBerry 10. Het nieuwe besturingssysteem zal lanceren op een speciaal evenement, waar ook de productprijzen en beschikbaarheid bekend zal worden gemaakt.

Naast de aankondiging van de lancering van BlackBerry 10 liet RIM’s CEO, Thorsten Heins, weten uit te kijken naar het uitbrengen van BlackBerry 10: "Ons team heeft onvermoeid doorgewerkt om onze klanten innovatieve functies te bieden, gecombineerd met de beste mobiele browser, een ecosysteem rijk aan applicaties en de nieuwste multimediamogelijkheden. Al deze zaken worden geïntegreerd in één gebruikerservaring, de BlackBerry Flow. Deze is anders dan alle andere smartphones op de markt vandaag de dag."

BlackBerry 10 wordt door velen beschouwt als een make-or-break-moment voor RIM. Het bedrijf is de laatste jaren getroffen door grote verliezen aan concurrenten zoals Samsung en Apple en ook het opstappen van verscheidene senior managers bij RIM zorgde voor het nodige pessimisme rondom het bestaan van het bedrijf.