Vorige week kwam Nokia met de aankondiging van de Nokia PureView 808, een Symbian smartphone met een zeer speciale camera. De camera is dankzij satelliet technologie in staat tot het maken van 41 Megapixel foto’s. Gisteren is bekendgemaakt dat Nokia ook Windows Phone-toestellen gaat maken met deze cameratechniek, of dat ook zal resulteren in 41 Megapixel op een Lumia is nog even de vraag.

Nokia’s vice-president Jo Harlow bevestigde dit tegenover de Finse krant Aamulehti. Daarnaast is er een supersnelle camera-activering aanwezig voor het direct kunnen nemen van foto’s.

Wanneer de eerste Nokia Lumia smartphone met Windows Phone en de PureView-technologie en wellicht 41 Megapixel verschijnt is niet bekend. "Ik kan niet zeggen wanneer dit precies gaat gebeuren, maar lang zal het niet meer duren", aldus Harlow.

De Nokia 808 PureView met Symbian wordt aangedreven door een 1,3 GHz single-core processor en 512 MB RAM. Het toestel heeft een 4 inch touchscreen met een resolutie van slechts 360×640 pixels. De interne opslagcapaciteit is 16GB maar is uitbreidbaar via microSD. De Nokia 808 PureView ligt vanaf mei in de winkel voor 450 euro. Deze technologie op een Nokia Lumia klinkt echter een heel stuk interessanter.