De Nokia 808 PureView die een 41 megapixel camera heeft, won de EISA Award: European Mobile Photo Achievement 2012-2013, reden voor een feestje maar blijkbaar ook om een stille hint te geven om uit te kijken naar een nieuwe Nokia Lumia telefoon die de PureView functie heeft.

Eerder was al bekend geworden dat Nokia de PureView Technologie ook naar de Lumia-smartphones ging brengen, maar nog niet wanneer. Nadat Nokia op Twitter een bericht plaatste over het winnen van een EISA Award antwoordde iemand met de hoop dat de prijswinnende PureView technologie van Nokia in de volgende Lumia telefoon zou zitten, Nokia gaf hier antwoord op en zei dat hij de aankomende weken zijn ogen en oren open moest houden. De aankomende Nokia Lumia’s met Windows Phone 8
zullen dus zijn uitgerust met de PureView Technologie.

Er word verwacht dat Nokia hiermee refereert naar de persconferentie die Nokia en Microsoft samen houden in New York op 5 september. Daar worden naar alle waarschijnlijkheid de nieuwste Lumia smartphones, die Windows Phone 8 gaan draaien officieel aangekondigd.