1 min

Voor het eerst in de historie van Research in Motion heeft het merk niet het meeste aantal verschepingen in eigen land. De fabrikant werd in Canada van de koppositie verdreven door Apple. Net als in andere delen van de wereld lijkt ook Canada haar liefde voor BlackBerry kwijt te raken.

Het gaat ook in Canada bergafwaarts met Research in Motion. In 2008 verkocht Research in Motion nog vijf toestellen voor elke iPhone die verkocht werd. In 2010 overtrof het Apple nog met een verschil van ruim een half miljoen toestellen. Echter heeft Research in Motion het afgelopen jaar haar meerdere moeten erkennen in Apple. Waar Research in Motion bleef haken op 2,08 miljoen exemplaren, verscheepte Apple 2,85 miljoen exemplaren.

Doordat Canada de thuisbasis van Research in Motion is, is het strategisch niet erg handig om deze positie te verspelen aan concurrent Apple. Desondanks kan Research in Motion niets anders dan lijdzaam toezien dat steeds meer mensen kiezen voor de voordelen die zijn vinden in producten van Apple. QNX, het nieuwe besturingssysteem voor BlackBerry-toestellen kan dan ook niet snel genoeg komen voor Research in Motion. De nieuwste versie van het mobiele platform van Research in Motion zou ten opzichte van versie zeven van BlackBerry OS een stuk verbeterd zijn.