1 min

Het aandeel van BlackBerry-maker Research In Motion is naar ongekende laagte gezakt. Nadat de demo van haar nieuwe BB10 platform deze week blijkbaar niet wist te overtuigen zakte het aandeel naar de laagste waarde in acht jaar.

Het is voor het Canadese Research in Motion erop of eronder met de lancering van haar nieuwe versie van haar mobiele platform. De fabrikant presenteerde eerder deze maand haar BlackBerry 10-platform. Ondanks dat ontwikkelaars en analisten vinden dat de software er goed uit ziet, zijn zij niet van mening dat deze goed genoeg is om Research in Motion uit het slop te halen waarin de Canadese fabrikant zich momenteer bevindt.

"We geloven dat Research in Motion vooruitgang boekt met BB10, maar het zal waarschijnlijk nog niet genoeg zijn om het momentum van de iPhone en Android af te remmen", aldus Agee-analist Shaw Wu. Het aandeel van Research in Motion daalde in het afgelopen jaar al met meer dan 70 procent. De stevige meningen van analisten en investeerders zorgden er voor dat het aandeel alleen al deze week nog eens met vijftien procent daalde. De daling leidde er toe dat het aandeel van de Canadese fabrikant zich op een niveau bevindt dat als laatst werd genoteerd rond het jaar 2004.