De SDK voor Kinect for Windows ontvangt binnenkort een update naar versie 1.5. Hiermee worden enkele zaken verbeterd en toegevoegd. Dit meldt de ontwikkelaar van de software, Microsoft.

De nieuwe versie van de SDK zal eind mei op de markt verschijnen. Dit meld Craig Eisler, General Manager van Kinect for Windows bij Microsoft, maandag via een blogpost. Samen met de SDK zullen ontwikkelaars Kinect Studio ontvangen. Dit stukje software geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om video’s op te nemen waarin Kinect for Windows wordt toegepast met als doel de software vervolgens te debuggen.

De nieuwe versie voegt daarnaast ook een tweetal nieuwe trackings van het lijf toe. Te kennen "seated" en "10-joint". Dit geeft ontwikkelaars meer vrijheid in het volgen van het hoofd, nek en armen, ongeacht of de persoon staat of zit. Met de komt van versie 1.5 zal de software daarnaast ondersteuning kennen voor vier nieuwe talen. Frans, Spaans, Italiaans en Japans worden met ingang van versie 1.5 namelijk ondersteund door de SDK. Ook is de herkenning van talen verbeterd, waarbij Kinect for Windows beter dialecten kan onderscheiden.